UKK

Usein kysytyt kysymykset

Ota välittömästi yhteyttä huoltoyhtiöön. Huoneisto tarkastetaan uudelleen ja tarvittaessa huoltoyhtiö tilaa siivouksen tai suorittaa korjaukset. Jos päätät siivota asunnon itse, LOATS ei myönnä vuokrahyvitystä. Jos asunnossa olevat viat eivät haittaa asumista, ilmoita niistä LOATS:n toimistoon, jotta niistä ei laskuteta sinua poismuuton yhteydessä.

Sisäänmuuton yhteydessä on myös mahdollista tehdä pientä remonttia itse LOATS:n maksaessa materiaalikustannukset, mikäli LOATS toteaa ennalta remontin perustelluksi. Lue lisää yllä kohdasta “Asuinhuoneistojen huolto- ja korjaustoimenpiteet”.

Kyllä on. Medioma II:lla on Medioma I:n ja II:n yhteinen pesutupa. Pesutuvat löytyy myös Medioma III:lta ja V:ltä. Pesutuvista löytyy pesukone, kuivauskone, silitysvälineet sekä kuivaushuone. Varauksen voit tehdä kohdasta Pyykkituvan varaus. Pesut maksetaan kännykällä pesutuvista löytyvien ohjeiden mukaan.

Ei voi. Maksupäivä on aina sama, joka kuun 6. päivä. Mikäli vuokranmaksu viivästyy, peritään asukkaalta vuokran lisäksi huomautuslaskun kulu, 5 euroa/kk. Kahden kuukauden vuokravelka siirtyy automaattisesti perintätoimiston kautta hoidettavaksi.

Ette voi. Vuokra suoritetaan yhtenä eränä. Viitenumero on aina sama, joten vuokran voi maksaa etukäteen.

KELA:a varten et tarvitse talonkirjaotetta. Huoltoyhtiö veloittaa otteesta todistusmaksun 10 euroa. Todistuksen asumisesta saa myös maistraatista.

Saunavuorot
LOATS:n toimisto hoitaa saunavuorojen varaukset. Varaus tehdään toistaiseksi voimassaolevaksi kuitenkin vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Saunavuoroista peritään vuokranmaksun yhteydessä 10 €/kk. Vuokranantaja varaa oikeuden siirtää tai päättää saunavuoron kalenterikuukauden ilmoitusajalla, mikäli päivälle on vähemmän kuin kolme varattua vuoroa.

Lenkkisaunat
Miehille ja naisille on myös ilmaiset lenkkisaunat Medioma II:ssa ja Medioma III:ssa. Lenkkisaunat ovat sunnuntaisi-iltaisin: Medioma II:ssa naisten vuoro klo 18-19 ja miesten vuoro klo 19-20, Medioma III:ssa naisten vuoro klo 20-21 ja miesten vuoro klo 21-22.

Saunatilojen vuokraus
Mediomien I ja II saunatilat ovat vuokrattavissa myös tapahtumia varten. Ajankohtaiset hinnat löydät Medioma I:n ja Medioma II:n sivuilta.  Medioma I:n saunatilaan mahtuu noin 50 hlöä ja vuokra on 120 € lääkisläisille, 200 € muille. Medioma II:n saunatilaan mahtuu noin 20 hlöä ja vuokra on 100 € lääkisläille, 125 € muille. Avain noudetaan LOATS:n toimistolta viimeistään päivänä, jolloin varaus on. Viikonlopun varauksiin tulee avain noutaa perjantaina klo 15.00 mennessä. Maksu suoritetaan kortilla. Katso ajankohtaiset vuokrahinnat Asunnot-sivulta

MI/MII:ssa on pysäköintiin varattuja paikkoja, joissa kaikki paikat on numeroitu, parkkitunnuksen saa LOATS:n toimistosta. MIII/IV:ssa on 11 maksullista paikkaa pihalla. Tilkankadun Pysäköinti vuokraa hallipaikkoja vastakkaisesta Fortuna-talosta sekä kadunvarsipaikkoja. MV:ssa on maksullisia katos/tolppapaikkoja.

Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Vapaamuotoisessa irtisanomisessa tulee olla
1) irtisanoutuvan vuokralaisen nimi
2) osoite, josta muutat
3) uusi osoite
4) pankkitilin numero
5) tieto siitä, saako LOATS antaa yhteystietosi uudelle asukkaalle
6) päiväys ja kaikkien irtisanoutuvien vuokralaisten allekirjoitus.

Huomaathan, että irtisanomisilmoitus näine tietoineen on tehtävä aina LOATS:n asunnosta pois muutettaessa, myös asumisajan päättyessä.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi laskien sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Jos irtisanot asunnon 15.2., vuokrasopimus päättyy 31.3. Irtisanomisen suorittamisajankohta on sen käsittelyajankohta toimistolla. Irtisanomisia käsitellään vain toimiston aukioloaikoina arkisin. Jos siis haluat vuokrasopimuksesi päättyvän seuraavan kuukauden lopussa, ilmoitathan vuokrasopimuksesi irtisanomisesta LOATS:n toimistolle viimeistään kuukauden toiseksi viimeisenä arkipäivänä. Vuokra on maksettava koko irtisanomisajalta.

Vakuusmaksu palautetaan ilmoittamallesi pankkitilille kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Tarkempaa päivämäärää emme valitettavasti voi ilmoittaa. Palautus tehdään, jos asunto on kunnossa ja siivottu, kaikki vuokrat ja muut maksut on maksettu ja avaimet palautettu LOATS:n toimistoon.

Huomaathan, että sinun on tehtävä irtisanomisilmoitus (kts. kysymys “Miten irtisanon asuntoni?”) myös silloin, kun vuokrasopimuksesi päättyy asumisajan loppumisen johdosta.

Mediomilla I ja II sähkömaksu on kiinteä ja peritään vuokran yhteydessä (“yhteismittaus”). Mediomilla III, IV ja V vuokralainen on itse velvoitettu solmimaan sähkösopimuksen (“huoneistomittaus”). Sähköyhtiöiden hintoja voit vertailla osoitteessa http://www.sahkonhinta.fi/.

Huoltoasioista LOATS:n kiinteistöissä vastaa Kiinteistöhuolto Saksa Oy. Huoltoyhtiö hoitaa pienet korjaukset sekä asunnon vesi-, sähkö- ja lämpöasiat. Vian havaittuasi ota yhteyttä ensisijaisesti huoltoyhtiöön puh. 09 2706061.

Vara-avaimen voi hakea maksutta henkilöllisyystodistusta vastaan LOATS:n toimistolta sen aukioloaikoina. Huomaathan kuitenkin, ettei joka asuntoon ole vara-avainta, joten ennen avaimen hakemista kannattaa soittaa toimistolle ja kysyä, onko heillä vara-avainta asuntoosi. Mikäli ei ole, ovenavaus suoritetaan yleisavaimella, jolloin tulee käyttää ovenavauspalvelua.

Kiinteistöhuollon ovenavauspalvelu palvelee virka-ajan ulkopuolella ja mikäli toimistolta ei löydy asuntoosi vara-avainta. Huomioi, että joudut maksamaan virka-ajan ulkopuolisista oven avauksista 60 €:n suuruisen ovenavausmaksun. Maksu suoritetaan joko maksukortilla tai laskulla, jolloin avausmaksuun lisätään 10 €:n laskutuslisä. Ovenavauspalvelun kohdalla ole yhteydessä kiinteistöhuollon numeroon

Kaikilla Mediomilla on kaapeliverkko.

Jos Mediomien pysäköintipaikalla on auto, jolla ei ole oikeutta siellä olla, olethan yhteydessä LOATS:n toimistoon puhelimitse tai sähköpostitse.  Toimistolta kutsutaan pysäköinninvalvonta paikalle.